Σάββατο 21 Απριλίου 2012

pro game from (aspromauros)

Προϊστορία: 21-14-11

Α’ ΓΥΡΟΣ: ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1-3

ΚΎΠΕΛΛΟ:

25/01/12 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΡΕΑΛ 2-2

18/01/12 ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1-2

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ:

18/08/11 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΡΕΑΛ 3-2

14/08/11 ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2-2

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: «Μας κάνει πλάκα ο Θεός» πρέπει να σκέφτηκαν οι φίλοι της Μπάρτσα στον πρώτο ημιτελικό με την Τσέλσι. Αν και είχε συντριπτική κατοχή (72%) και πολλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, δέχτηκε γκολ από τους γηπεδούχους στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Όλα ανοιχτά για τον επαναληπτικό της Βαρκελώνης την ερχόμενη Τρίτη. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί της Λεβάντε με 2-1. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 23’ σε μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που δημιούργησαν. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μέσι πήρε το παιχνίδι πάνω του και ισοφάρισε στο 64’, ενώ 8 λεπτά αργότερα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Παρέμεινε έτσι το -4 από την κορυφή. Αν θέλει να ελπίζει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, εκτός από τη σημερινή νίκη, πρέπει να κυνηγήσει και το 4/4 στις τελευταίες αγωνιστικές, ελπίζοντας παράλληλα και σε μία (τουλάχιστον) γκέλα της Ρεάλ. Δεν έχει χάσει από τη Ρεάλ στις 7 τελευταίες συναντήσεις τους, ενώ έχει μόλις μία ήττα στις τελευταίες 14 συναντήσεις τους (9-4-1). Διαθέσιμος ο μέσος Αφελάι μετά από σχεδόν εφτά μήνες. Εκτός οι αμυντικοί Αμπιντάλ (22 συμμ./2 ασίστ) και Φόντας (1 συμμ.) και ο επιθετικός Βίγια (15 συμμ./5 γκ./1 ασίστ).

Εντός: 15-1-0

Γκολ: 64-8

Τελευταία 5: 5-0-0

ΡΕΑΛ: Δυσκολεύτηκε στην καυτή Αλιάνζ Αρένα και γνώρισε την ήττα από τνη πολύ δυνατή Μπάγερν με 2-1. Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι στο 17’, ο Οζίλ ισοφάρισε με σουτ στο 53’, αλλά οι Βαυαροί πήραν τη νίκη με γκολ στο 90’. Στο πρωτάθλημα, έχοντας το μυαλό στο ταξίδι στο Μόναχο, υποδέχθηκε τη Χιχόν η οποία άνοιξε το σκορ στο 30’, με τον Ιγκουαΐν να ισοφαρίζει στο 37’. Στο δεύτερο ημίχρονο, παίζοντας τη Χιχόν μονότερμα, χρειάστηκαν δύο τέρματα στο τελευταίο τέταρτο από τους Ρονάλντο (75’) και Μπενζεμά (82’) για να πάρει τελικά τη νίκη με 3-1. Η διαφορά παρέμεινε στους τέσσερις από τη Μπαρτσελόνα και μόνο από δικά της λάθη μπορεί να χάσει τον φετινό τίτλο. Με το σημερινό κόντρα στη Μπάρτσα ξεκινάει μια δύσκολη τριάδα αγώνων για το πρωτάθλημα (Σεβίλλη εντός, Μπιλμπάο εκτός), ενώ μεσολαβεί την ερχόμενη Τετάρτη και ο δεύτερος ημιτελικός με τη Μπάγερν στη Μαδρίτη. Κακός δαίμονα του Μουρίνιο η Μπαρτσελόνα, με την οποία, όσο είναι στο πάγκο της Ρεάλ, έχει συναντηθεί δέκα φορές μέσα σε δύο χρόνια και την έχει κερδίσει μόλις μία φορά (συνολικά 5-4-1) στον περσινό τελικό κυπέλλου Ισπανίας. Μοναδική απουσία αυτή του αμυντικού Καρβάλιο (7 συμμ./1 ασίστ).

Εκτός: 13-2-1

Γκολ: 44-11

Τελευταία 5: 4-1-0

Πρόταση: Οποιαδήποτε επιλογή είναι ρίσκο σε αυτό το παιχνίδι. Αλλά αν κάποιος θέλει τη νίκη σήμερα περισσότερο, αυτή είναι η Μπαρτσελόνα, που θέλει να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή

Σύστημα σαββατοκύριακου


Απίστευτο και όμως αληθινό! Χάσαμε χθες ένα ταμείο που δεν χανόταν για μόλις 1 γκολ με τα ταγάρια της βαλερένγκα να σκορπάν την μια ευκαιρία πίσω από την άλλη. Πάμε στο σύστημα 4-5 που θα προτείνω:

262) μπόλτον-σουόνσι  1 (1,95)

236) χέρκουλες-θέλτα   2 (2,40)

401) τζένοα-σιένα  1 (2,00)

411) σανταντέρ-μπιλμπάο  2  (1,80)

437) ξάνθη-εργοτέλης  2 (2,45)

Καλή τύχη σε ότι και αν επιλέξετε…………

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ 4ΑΔΑ

Φιλες και φιλοι καλησπέρα σημερα του elclasico και ενας πλανήτης θα ειναι κολλημένος στην οθόνη του,εμεις σας δίνουμε την δυνατότητα μέσο του first row να δειτε το μεγάλο ματς.πρόγνωση γκολ-γκολ.
Στα υπόλοιπα υπάρχουν ματσακια αρκετά,εγω επιλέγω παντα με βαση τα δικα μου πιστεύω και δεν υποχρεώνω κανέναν να τα παίξει

255)ΒΕΡΝΤΕΡ-ΜΠΑΓΕΡΝ 2 ΜΕ 2,05 
263)ΝΙΟΥΚΑΣΤΕΛ-ΣΤΟΟΥΚ 1 ΜΕ 1,55
276)ΜΚ ΝΤΟΝΣ-ΣΕΦΙΛ ΓΙΟΥΝ 2 ΜΕ 2,30
342)ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ 2 ΜΕ 2,20 

Οι πιο συχνοί τραυματισμοί στο 5×5 και πώς να προφυλαχθείτε


Αυτή η περίοδος του χρόνου είναι η ιδανικότερη για ένα ματσάκι ποδοσφαίρου με την παρέα. Μην το μετατρέψετε όμως σε εφιάλτη.
Επιτέλους, αυτός ο ανυπόφορος χειμώνας αποτελεί παρελθόν και μπορούμε ξανά να ζήσουμε τις προσωπικές μας -α λα Μέσι- στιγμές σ’ ένα γήπεδο, κλωτσώντας μπάλες στα δίχτυα και ντριμπλάροντας όποιον βρούμε μπροστά μας. Το ξέρεις καλά: Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για ένα 5×5 με την παρέα, όσο η ζέστη απέχει ακόμη απ’ το να είναι ανυπόφορη κι όσο όλοι… θέλουν να βγουν έξω και να ξεσπάσουν. Επειδή όμως θα ξεσπάσουν -δεν χωράει καμμία αμφιβολία επ’ αυτού- και θα ξεσπάσουν όχι μόνο στη μπάλα, αλλά και πάνω στα πόδια σου, πρέπει επίσης να ξέρεις τι σε περιμένει και να έχεις προετοιμασθεί καταλλήλως. Δεν θες να βρεθείς από τη μία στιγμή στην άλλη στο κρεββάτι ενός νοσοκομείου με τα το ποδσοφαιρικό σορτσάκι σου.
Τι προσέχουμε:
- Το πλαστικό «χορτράρι» πρέπει να είναι τελευταίας γενιάς και σε καλή κατάσταση. Όσο χειρότερος ο αγωνιστικός χώρος, τόσο χειρότερα για τα αγύμναστα πόδια μας. Ακόμη και να μην γυρίσεις τον αστράγαλο σε καμμια λακούβα, το πιο πιθανό είναι ότι στο τέλος του ματς θα υποφέρεις στα γόνατα ή τη μέση, αν ο τάπητας είναι χάλια; Γιατί; Γιατί τα ποδοσφαιρικά παπούτσια είναι σχεδιασμένα για να έχουν καλή πρόσφυση σε φυσικό ή τεχνητό χορτάρι. Όταν τα πατάς κάπου αλλού, απλά σε ταλαιπωρούν σ’ όλο σου το σώμα.
Κάνουμε πάντα προθέρμανση. Ακόμη και ιδανικό να είναι το χορτάρι, οι μύες μας είναι ευάλωτοι -ειδικά αν είμαστε αγύμναστοι για πολύ καιρό. Λίγο τρέξιμο στην αρχή και λίγες διατάσεις και στη συνέχεια μερικά χτυπήματα στη μπάλα, πριν αρχίσει το ματς θα σού φάνε ελάχιστη ώρα, αλλά θα σε γλιτώσουν από πολλά στη συνέχεια.
- Χρησιμοποιούμε σωστό εξοπλισμό. Δηλαδή δεν παίζουμε με τα παπούτσια του τένις, ούτε με τζιν παντελόνι.
Καλό είναι να φοράμε επικαλαμίδες και επιαστραγαλίδες. Το ποδόσφαιρο παίζεται με τα πόδια και έχει να κάνει με τις κλωτσιές. Οι οποίες, πολύ συχνά, δεν πάνε στην μπάλα.
- Όταν νιώσουμε ενόχληση, σταματάμε. Οι θλάσεις συνήθως έρχονται σιγά σιγά. Είναι κρίμα να μετατρέψουμε μια μικροθλασούλα που θα περάσει σε 1-2 μέρες σε ένα μεγάλο πρόβλημα που μετά θα χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή και φυσικοθεραπείες. Ειδικά οι προσαγωγοί, οι δικέφαλοι και οι γάμπες είναι πολύ ύπουλα σημεία. Όταν νιώσεις «τσίμπημα», μην συνεχίζεις.
- Βάζουμε πάγο μετά το ματς στο σημείο που μας πονάει. Βοηθάει στα πρηξίματα και στις θλάσεις. Αν το πρόβλημα φαίνεται πιο σοβαρό, μην διστάσεις ούτε στιγμή να πας στον γιατρό. Μπορεί το 5×5 να φαίνεται αθώο, αλλά έχει προκαλέσει τόσες και τόσες ρήξεις μηνίσκου και άλλους «βαρείς» τραυματισμούς, που δεν είναι να το παίρνεις αψήφιστα.
www.mensguide.gr

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

4άδα Παρασκευής


Χαιρετώ όλους τους φίλους αναγνώστες! Στην χθεσινή μας τριάδα ήμασταν κοντά στο ταμείο άλλα δυστυχώς η σπόρτινγκ σε ένα τελευταίο εικοσάλεπτο που έβγαζε φωτιές ανέτρεψε το σε βάρος της 0-1 σε 2-1 ενώ η τύχη μας γύρισε την πλάτη και στο προτεινόμενο ακριβές σκορ του 2-2! Κατά τ’ άλλα εύκολα πέρασαν ο άσσος της ατλέτικο και το όβερ της τσίλε. Στα σημερινά παιχνίδια έχουμε τα εξής:

203) βαλερένγκα-σόγκνταλ  over (1,75)

Τις συγκεκριμένες ομάδες τις έχω δει σε δυο από τα παιχνίδια τους και έχω καταλάβει ότι πρόκειται για επιθετικογενή σύνολα που μέσα έξω παίζουν ανοιχτά! Το μόνο τους μειονέκτημα είναι ότι τόσο η γηπεδούχος όσο και η φιλοξενούμενη ομάδα χάνουν πολλές κλασσικές ευκαιρίες και αν σήμερα κάνουν γκολ το 1/3 από τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν θα μας προσφέρουν το όβερ του 1,75.

225) σάουθεντ-μπαρνέτ   over (1,80)

Όσο εύκολα σκοράρουν τόσο εύκολα δέχονται και τέρμα… πολύ καλό το ποσοστό του όβερ το οποίο θα προτιμήσω.

233) βιγιαρεάλ β΄-βαγιαδολίδ   2 (1,85)

Τα πάνω κάτω έχει φέρει στην σεγούντα η βάγια τον τελευταίο καιρό με τις νίκες άλλα και τις καλές της εμφανίσεις! Αυτοκτονεί η θέλτα τον τελευταίο μήνα και αν η βαγιαδολίδ σταθεί στο ύψος της και κερδίζει αδιάφορες ομάδες όπως η βιγιαρεάλ β΄ τότε θα πάρει την πολυπόθητη άνοδο! Διπλό με 1,85.

701) παρί λεβαλουά-σολέ 4.50    2  (1,70)

Παιχνίδι μπάσκετ της γαλλικής λίγκας. Οι γηπεδούχοι κάνουν φοβερή χρονιά έχοντας τρομερή απόδοση στην έδρα τους όπου στα 13 παιχνίδια εντός έχουν 12 νίκες και 1 μόνο ήττα. Έχουν ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στα πλέι οφ κάτι που είχαν ως αρχικό τους στόχο. Από την άλλη η σολέ που είναι από τις βαριές φανέλες τις διοργάνωσης, φέτος απογοητεύει και θα είναι μεγάλη αποτυχία αν μείνει εκτός ευρώπης. Εντός έδρας η σολέ είναι ανύπαρκτη ενώ τις καλές εμφανίσεις τις έχει κάνει εκτός. Θα πάμε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πιστεύοντας στην φανέλα της σολέ. Ζευγάρι που αν το συγκρίναμε με την Ελλάδα μοιάζει με το κολοσσός-άρης…...

Στις δευτερεύουσες επιλογές βλέπω μάιντζ-βόλφσμπουργκ 4-6 γκόλ, ανζέ-λε μαν Χ(2) και γκινκάμπ-τουρ G/G! Αυτά βλέπω και θα σκεφτώ πως θα τα συνδυάσω!
Καλή τύχη σε ότι και αν επιλέξετε…………

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η ιστορία του ποδοσφαίρου


Η ανάγκη δημιουργίας ενός κανονισμού για το άθλημα που σήμερα ονομάζουμε ποδόσφαιρο γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, προκειμένου να οριοθετηθεί το παιχνίδι σε σχέση με άλλα παρόμοια, όπως το ράγκμπι, που παίζονταν στα δημόσια σχολεία της Αγγλίας.
Οι πρώτοι κανόνες τέθηκαν στο περίφημο κολέγιο του Κέιμπριτζ το 1848, σε μία συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα κολέγια Ίτον, Χάροου και Ράγκμπι. Εννέα χρόνια αργότερα, το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο, η Σέφιλντ, προσέθεσε τους δικούς της και διαφοροποίησε κάποιους άλλους.
Όλες αυτές οι προσπάθειες κορυφώθηκαν το 1863. Στις 26 Οκτωβρίου, αντιπρόσωποι ομάδων κι ενός κολεγίου συγκεντρώθηκαν στην Ταβέρνα των Μασόνων στο Λονδίνο, όπου συμφώνησαν στην ίδρυση της Ένωσης Ποδοσφαίρου Αγγλίας και στη δημιουργία των κανονισμών που διέπουν το άθλημα έως σήμερα. Τότε γεννήθηκε και ο όρος «soccer», όπως ονομάζεται το ποδόσφαιρο στ' αγγλικά. Η λέξη προέρχεται από τη σύντμηση δύο λέξεων: Social Ceremony, που στα ελληνικά σημαίνει «κοινωνική τελετή».
Σήμερα, υπεύθυνη για την τροποποίηση των κανονισμών είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η γνωστή μας FIFA, που ιδρύθηκε στις 21 Μαΐου του 1904 στο Παρίσι. Τιμήν ένεκεν, για την προσφορά της στο άθλημα, η Βρετανία είναι η μόνη χώρα που διατηρεί τέσσερις εθνικές ομάδες, αυτές της Αγγλίας, της Σκοτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.


 http://www.sansimera.gr

3άδα με προοπτική


Φίλοι και φίλες γεια σας και χρόνια πολλά! Μετά τον πασχαλιάτικο μποναμά, τα αρνιά, τα κατσίκια και τις μαγειρίτσες είναι καιρός να σηκώσουμε κεφάλι γιατί έρχεται καλοκαίρι…. Επειδή όμως δεν μας έχει μείνει και φράγκο στην τσέπη πάμε να δώσουμε μια τριαδούλα για σήμερα:

156) ατλέτικο μαδρίτης-βαλένθια  1 (1,95)

Δύο πολύ καλές ομάδες τις ιβηρικής χερσονήσου αναμετρόνται σήμερα για μια θέση στο τελικό του Βουκουρεστίου. Στην γηπεδούχο πνέει άνεμος αισιοδοξίας, φρεσκάδας και ενός δυνατού συνόλου κάτι που επιτεύχθηκε με τον ερχομό του σιμεόνε, ο οποίος δείχνει ότι επιτέλους έχει καταφέρει να «δέσει» το πολύ καλό υλικό που είχε η ομάδα επιβάλλοντας πειθαρχία στα αποδυτήρια έχοντας μάλιστα καταφέρει να εμπνεύσει τους παίχτες του. Από την άλλη υπάρχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα με πολλές παραστάσεις στην διοργάνωση το έργο της οποίας σήμερα είναι πιο δύσκολο από κάθε άλλη φορά! Λίγο η έδρα, λίγο η δίψα και το πάθος των γηπεδούχων με οδηγεί στον άσσο που αλήθεια είναι ότι τον περίμενα γύρω στο 2,10!

157) σπόρτινγκ-μπιλμπάο  Χ (3,15)

Δυνατή έδρα οι γηπεδούχοι, καλύτερη ομάδα οι φιλοξενούμενοι. Ισορροπημένο ματς με πιθανό αποτέλεσμα την ισοπαλία ενώ για κάποιους πιο τολμηρούς προτείνω ένα fun bet με ακριβές σκορ το 2-2!

160) ουνιβερσιτάτ ντε τσίλε-ατλέτικο νασιονάλ  over (1,60)

Παιχνίδι που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου. Για την τσίλε τα’ χω ξαναπεί, δυνατή ομάδα με τρομερές επιθετικές αρετές και ισχυρή έδρα που όμως δέχεται συχνά γκολ! Πάμε με το οβερ άλλα και το G/G είναι πολύ πιθανό στην ίδια απόδοση!
Καλή τύχη σε ότι και αν επιλέξετε…………

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

3αδα και αναληση

Καλησπερα σημερα θα παμε ελληνικα θα τα τιμησουμε μιας κ ειναι δυο τελευταιες αγωνιστικες

134)ΚΕΡΚΥΡΑ-ΟΦΗ χ2 δυπλη ευκαιρια με 2,40 
Κέρκυρα: Τη μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών πέτυχε η Κέρκυρα, που πήρε διπλό στο ‘’Καραϊσκάκης’’ με 1-0 και έγινε η μοναδική ομάδα που κερδίζει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας! Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Ιωάννου, που κάλεσε με δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος να δουν τον αγώνα όσους αμφισβητούν τη νίκη της ομάδας του. 

Ο Τίμος Καβακάς έδωσε ψυχολογία στην Κέρκυρα και στους παίκτες τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση, για να έρθουν οι 4 βαθμοί απέναντι στην ΑΕΚ. Η απόσταση από τον Εργοτέλη μειώθηκε στον ένα μόλις βαθμό και οι Φαίακες ξαναμπήκαν γερά στο κόλπο της παραμονής. Η Κέρκυρα κρατά την τύχη στα χέρια της και θέλει μόνο νίκη σήμερα απέναντι στον αδιάφορο ΟΦΗ, κάτι που φαίνεται και από τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές στον άσο.

Τιμωρημένος για σήμερα είναι ο Κοντοδήμος, εκτός για τους δύο τελευταίους αγώνας ο μπακ Γκουστάβο. Εκτός πλάνων οι βασικοί επί Γκράθια Ερίθε και Μαρτίν.
ΟΦΗ: Από τη στιγμή που εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία ο ΟΦΗ με τη νίκη με 1-0 επί του Παναιτωλικού, η σαιζόν έλαβε ουσιαστικά τέλος και οι δύο τελευταίοι αγώνες μοιάζουν με αγγαρεία. Ούτως ή άλλως, η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη για την ομάδα της Κρήτης, που πέρα από την παραμονή της, κατάφερε να φτάσει και μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου έπεσε πάνω στο ανυπέρβλητο εμπόδιο του Ολυμπιακού. 

Τα θέματα που ‘’καίνε’’ από εδώ και πέρα είναι εξωαγωνιστικά και το πρόβλημα εντοπίζεται στα τεράστια οικονομικά προβλήματα. Και εδώ αναμένεται κύμα προσφυγών, από νυν και πρώην παίκτες του ΟΦΗ και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια βιώσιμη λύση στον ορίζοντα. 

‘’Μισός’’ θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα, με τους Καλάιτζιτς, Σίσιτς, Βερόν, Γεωργίου και Παπουλή να είναι τιμωρημένοι, τον κίπερ Βεζυρίδη να παραμένει εκτός μετά την περιπέτεια με το ντόπινγκ και τους Πίτσο, Καμπάνταη να δίνονται εξαιρετικά αμφίβολοι.


133)ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1 ΜΕ 1,70



Εργοτέλης: Κρατούσε την τύχη στα χέρια του ο Εργοτέλης, το 1-1 με τη Δόξα στο ‘’Καυτανζόγλειο’’ τον βάζει ξανά σε περιπέτειες. Έχασε πολλές ευκαιρίες στον αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της νίκης και είδε την Κέρκυρα μετά το μεγάλο διπλό στο ‘’Καραϊσκάκης’’ να πλησιάζει στον ένα βαθμό. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Φαίακες, θα οδηγηθούμε σε μπαράζ παραμονής. «Πάμε για δύο νίκες ώστε να μην εξαρτιόμαστε από τους άλλους. Βλέπουμε όλοι τι γίνεται» ήταν το σχόλιο του Νίκου Καραγεωργίου, που συνεχίζει να αμφισβητείται στην Κρήτη.

Ο Εργοτέλης πάντως διατηρεί αήττητο 4 αγωνιστικών, με μία νίκη και 3 ισοπαλίες, που τον έφεραν έστω και οριακά πάνω από τη ζώνη. Δεν του αρκεί ούτε η ισοπαλία σήμερα.

Παραμένουν εκτός εδώ και καιρό οι Ρομάνο και Χρυσοφάκης, ενώ εξέτισαν Καβουσάκης και Γιοβάνοβιτς. Καλές πιθανότητες να προλάβουν Λεάλ, Δάρλας και Γιαλούσης.


Λεβαδειακός: Με το ενάμιση πόδι στη Superleague βρίσκεται ο Λεβαδειακός, μετά τη νίκη με 2-0 επί της Ξάνθης την προηγούμενη αγωνιστική. Λόγω των σφοδρών ανέμων, ο αγώνας δεν έγινε την Κυριακή, όπως αρχικά είχε οριστεί, αλλά την επομένη, με την ομάδα της Λειβαδιάς να πανηγυρίζει την πολύτιμη νίκη, που την έφερε στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε από την αρχή το πόσο ήθελε το τρίποντο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για άλλο ένα παιχνίδι ο Ναπολεόνι.

«Ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο οπισθοχωρήσαμε και πιεστήκαμε, πληρώνοντας ακόμα ένα διαιτητικό λάθος» δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος και αναφέρθηκε στο πέναλτι που ναι μεν απώλεσε η Ξάνθη, αλλά έφερε και την αποβολή του Μεντί.

Έτσι, αρκετά τα αμυντικά προβλήματα για τον κρίσιμο τελικό παραμονής στο Παγκρήτιο, με τους Λισγάρα, Μελισσά και Μεντί όπως προείπαμε να είναι τιμωρημένοι.


135)ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ Χ2 αν και πιο πολυ προς το δυπλο


Παναιτωλικός: Τελικός ήταν για τον Παναιτωλικό ο αγώνας με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και από τη στιγμή που ηττήθηκε, ουσιαστικά αποχαιρέτησε τη Superleague μετά από ένα σύντομο πέρασμα. Έδειξε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, το άγχος όμως έκανε βαριά τα πόδια των ποδοσφαιριστών, που δεν μπόρεσαν να βγάλουν το απαραίτητο νεύρο και τη ψυχή για να ένα τέτοιο κρίσιμο παιχνίδι. 

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ στις τάξεις της Αγρινιώτικης ομάδας, με τον Τάκη Λεμονή να απομακρύνεται από τον πάγκο και να ολοκληρώνει άδοξα το σύντομο πέρασμα του από εκεί. Ο Έλληνας προπονητής είχε συνάντηση με τους οργανωμένους, όπου τους εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τις κινήσεις της διοίκησης. Χρέη υπηρεσιακού αναλαμβάνει ο Γιάννης Νταλακούρας. 

Τιμωρημένοι για σήμερα Μητρόπουλος και Άντι, παραμένουν εκτός Μπουμάλ, Κουτρομάνος και Μπέλιτς. Εξέτισε ο Μουμίν, ενώ και ο Ρότσα πήρε …άφεση αμαρτιών.


Άρης: Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ των διοικήσεων Άρη και Αστέρα Τρίπολης μετά τη διακοπή του αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής στο 43’, λόγω ρίψης αντικειμένου στη βοηθό. Η πειθαρχική επιτροπή της Σουπερλίγκα αποφάσισε αρχικά ο αγώνας να συνεχιστεί κανονικά από το 43’, με τον Άρη να έχει δεχθεί γκολ, ενώ η υπόθεση αναμένεται να τελεσιδικήσει σήμερα το μεσημέρι.

«Ο Αστέρας είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει, πολύ πρόσφατη ήταν η ρίψη αντικειμένων στον Ιτάνζ, όμως αυτός άντεξε…» ήταν η απάντηση της διοίκησης του Άρη στην καυστική ανακοίνωση της Αρκαδικής ΠΑΕ. Στους 7 βαθμούς η διαφορά του από τα πλέι οφ, μόνο αν διεξαχθεί η συνέχεια του αγώνα με τον Αστέρα θα έχει ελπίδες, αλλά και πάλι λιγοστές. 

Τιμωρημένος ο Καζναφέρης, εδώ και καιρό εκτός πλάνων ο Τόχα, δεν προλαβαίνουν Παπαστεριανός και Ντίκο. Κανονικά διαθέσιμος ο Ακόστα.