Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

3αδα και αναληση

Καλησπερα σημερα θα παμε ελληνικα θα τα τιμησουμε μιας κ ειναι δυο τελευταιες αγωνιστικες

134)ΚΕΡΚΥΡΑ-ΟΦΗ χ2 δυπλη ευκαιρια με 2,40 
Κέρκυρα: Τη μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών πέτυχε η Κέρκυρα, που πήρε διπλό στο ‘’Καραϊσκάκης’’ με 1-0 και έγινε η μοναδική ομάδα που κερδίζει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας! Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Ιωάννου, που κάλεσε με δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος να δουν τον αγώνα όσους αμφισβητούν τη νίκη της ομάδας του. 

Ο Τίμος Καβακάς έδωσε ψυχολογία στην Κέρκυρα και στους παίκτες τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση, για να έρθουν οι 4 βαθμοί απέναντι στην ΑΕΚ. Η απόσταση από τον Εργοτέλη μειώθηκε στον ένα μόλις βαθμό και οι Φαίακες ξαναμπήκαν γερά στο κόλπο της παραμονής. Η Κέρκυρα κρατά την τύχη στα χέρια της και θέλει μόνο νίκη σήμερα απέναντι στον αδιάφορο ΟΦΗ, κάτι που φαίνεται και από τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές στον άσο.

Τιμωρημένος για σήμερα είναι ο Κοντοδήμος, εκτός για τους δύο τελευταίους αγώνας ο μπακ Γκουστάβο. Εκτός πλάνων οι βασικοί επί Γκράθια Ερίθε και Μαρτίν.
ΟΦΗ: Από τη στιγμή που εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία ο ΟΦΗ με τη νίκη με 1-0 επί του Παναιτωλικού, η σαιζόν έλαβε ουσιαστικά τέλος και οι δύο τελευταίοι αγώνες μοιάζουν με αγγαρεία. Ούτως ή άλλως, η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη για την ομάδα της Κρήτης, που πέρα από την παραμονή της, κατάφερε να φτάσει και μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου έπεσε πάνω στο ανυπέρβλητο εμπόδιο του Ολυμπιακού. 

Τα θέματα που ‘’καίνε’’ από εδώ και πέρα είναι εξωαγωνιστικά και το πρόβλημα εντοπίζεται στα τεράστια οικονομικά προβλήματα. Και εδώ αναμένεται κύμα προσφυγών, από νυν και πρώην παίκτες του ΟΦΗ και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια βιώσιμη λύση στον ορίζοντα. 

‘’Μισός’’ θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα, με τους Καλάιτζιτς, Σίσιτς, Βερόν, Γεωργίου και Παπουλή να είναι τιμωρημένοι, τον κίπερ Βεζυρίδη να παραμένει εκτός μετά την περιπέτεια με το ντόπινγκ και τους Πίτσο, Καμπάνταη να δίνονται εξαιρετικά αμφίβολοι.


133)ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1 ΜΕ 1,70



Εργοτέλης: Κρατούσε την τύχη στα χέρια του ο Εργοτέλης, το 1-1 με τη Δόξα στο ‘’Καυτανζόγλειο’’ τον βάζει ξανά σε περιπέτειες. Έχασε πολλές ευκαιρίες στον αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της νίκης και είδε την Κέρκυρα μετά το μεγάλο διπλό στο ‘’Καραϊσκάκης’’ να πλησιάζει στον ένα βαθμό. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Φαίακες, θα οδηγηθούμε σε μπαράζ παραμονής. «Πάμε για δύο νίκες ώστε να μην εξαρτιόμαστε από τους άλλους. Βλέπουμε όλοι τι γίνεται» ήταν το σχόλιο του Νίκου Καραγεωργίου, που συνεχίζει να αμφισβητείται στην Κρήτη.

Ο Εργοτέλης πάντως διατηρεί αήττητο 4 αγωνιστικών, με μία νίκη και 3 ισοπαλίες, που τον έφεραν έστω και οριακά πάνω από τη ζώνη. Δεν του αρκεί ούτε η ισοπαλία σήμερα.

Παραμένουν εκτός εδώ και καιρό οι Ρομάνο και Χρυσοφάκης, ενώ εξέτισαν Καβουσάκης και Γιοβάνοβιτς. Καλές πιθανότητες να προλάβουν Λεάλ, Δάρλας και Γιαλούσης.


Λεβαδειακός: Με το ενάμιση πόδι στη Superleague βρίσκεται ο Λεβαδειακός, μετά τη νίκη με 2-0 επί της Ξάνθης την προηγούμενη αγωνιστική. Λόγω των σφοδρών ανέμων, ο αγώνας δεν έγινε την Κυριακή, όπως αρχικά είχε οριστεί, αλλά την επομένη, με την ομάδα της Λειβαδιάς να πανηγυρίζει την πολύτιμη νίκη, που την έφερε στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε από την αρχή το πόσο ήθελε το τρίποντο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για άλλο ένα παιχνίδι ο Ναπολεόνι.

«Ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο οπισθοχωρήσαμε και πιεστήκαμε, πληρώνοντας ακόμα ένα διαιτητικό λάθος» δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος και αναφέρθηκε στο πέναλτι που ναι μεν απώλεσε η Ξάνθη, αλλά έφερε και την αποβολή του Μεντί.

Έτσι, αρκετά τα αμυντικά προβλήματα για τον κρίσιμο τελικό παραμονής στο Παγκρήτιο, με τους Λισγάρα, Μελισσά και Μεντί όπως προείπαμε να είναι τιμωρημένοι.


135)ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ Χ2 αν και πιο πολυ προς το δυπλο


Παναιτωλικός: Τελικός ήταν για τον Παναιτωλικό ο αγώνας με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και από τη στιγμή που ηττήθηκε, ουσιαστικά αποχαιρέτησε τη Superleague μετά από ένα σύντομο πέρασμα. Έδειξε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, το άγχος όμως έκανε βαριά τα πόδια των ποδοσφαιριστών, που δεν μπόρεσαν να βγάλουν το απαραίτητο νεύρο και τη ψυχή για να ένα τέτοιο κρίσιμο παιχνίδι. 

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ στις τάξεις της Αγρινιώτικης ομάδας, με τον Τάκη Λεμονή να απομακρύνεται από τον πάγκο και να ολοκληρώνει άδοξα το σύντομο πέρασμα του από εκεί. Ο Έλληνας προπονητής είχε συνάντηση με τους οργανωμένους, όπου τους εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τις κινήσεις της διοίκησης. Χρέη υπηρεσιακού αναλαμβάνει ο Γιάννης Νταλακούρας. 

Τιμωρημένοι για σήμερα Μητρόπουλος και Άντι, παραμένουν εκτός Μπουμάλ, Κουτρομάνος και Μπέλιτς. Εξέτισε ο Μουμίν, ενώ και ο Ρότσα πήρε …άφεση αμαρτιών.


Άρης: Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ των διοικήσεων Άρη και Αστέρα Τρίπολης μετά τη διακοπή του αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής στο 43’, λόγω ρίψης αντικειμένου στη βοηθό. Η πειθαρχική επιτροπή της Σουπερλίγκα αποφάσισε αρχικά ο αγώνας να συνεχιστεί κανονικά από το 43’, με τον Άρη να έχει δεχθεί γκολ, ενώ η υπόθεση αναμένεται να τελεσιδικήσει σήμερα το μεσημέρι.

«Ο Αστέρας είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει, πολύ πρόσφατη ήταν η ρίψη αντικειμένων στον Ιτάνζ, όμως αυτός άντεξε…» ήταν η απάντηση της διοίκησης του Άρη στην καυστική ανακοίνωση της Αρκαδικής ΠΑΕ. Στους 7 βαθμούς η διαφορά του από τα πλέι οφ, μόνο αν διεξαχθεί η συνέχεια του αγώνα με τον Αστέρα θα έχει ελπίδες, αλλά και πάλι λιγοστές. 

Τιμωρημένος ο Καζναφέρης, εδώ και καιρό εκτός πλάνων ο Τόχα, δεν προλαβαίνουν Παπαστεριανός και Ντίκο. Κανονικά διαθέσιμος ο Ακόστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου