Τρίτη 8 Μαΐου 2012

pro game


Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί και στους τρεις Αγγλικούς θεσμούς φέτος (Πρέμιερ, Λιγκ Καπ, Κύπελλο). Το Σάββατο αναμετρήθηκαν στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ. Η Τσέλσι άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Ραμίρεζ (11’) και διπλασίασε τα τέρματα της με τον Ντρογκμπά στο 52’. Ο Ιβοριανός φορ έσπασε ένα ασυνήθιστο ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος παίχτης που σημείωσε γκολ σε τέσσερις τελικούς κυπέλλου (’07, ’09, ’10, ’12). Και στους τέσσερις η ομάδα του κατέκτησε το τρόπαιο, ενώ στους δύο από αυτούς ήταν ο μοναδικός σκόρερ. Η Λίβερπουλ απάντησε στο 64’ με το γκολ του Κάρολ, ενώ σε μία φάση που δημιούργησε πολλές αντιδράσεις, δε μέτρησε γκολ του ίδιου παίχτη, με τον Τσεχ διώχνει τη μπάλα στη γραμμή, αν και είχε περάσει οριακά μέσα.

Προϊστορία: 68-33-52

Α’ ΓΥΡΟΣ: ΤΣΕΛΣΙ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1-2

ΛΙΓΚ ΚΑΠ (29/11/11): ΤΣΕΛΣΙ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 0-2

ΚΥΠΕΛΛΟ (05/05/12): ΛΙΒΕΡΟΠΟΥΛ-ΤΣΕΛΣΙ 1-2

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τελείωσε οριστικά η χρονιά για τη Λίβερπουλ. Αν και ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες, η ομάδα του Νταλγκλίς κατάφερε να κερδίσει το Λιγκ Καπ, και να εξασφαλίσει είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, συμμετείχε στον τελικό του κυπέλλου, αλλά την τετράδα, που ήταν και ο βασικός στόχος, ούτε καν την πλησίασε. Στον τελευταίο αγώνα για το πρωτάθλημα, έπαιξε με αλλαγές εντός έδρας με τη Φούλαμ και τελικά ηττήθηκε με 1-0. Έπεσε στην 9η θέση και, στο καλύτερο σενάριο, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να τερματίσει 7η. Στα τελευταία 8 για την Πρέμιερ έχει μόλις 2 νίκες, ενώ δεν έχει κερδίσει στα τελευταία 4 εντός, μετρώντας τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Κλείνει τη χρονιά με το εκτός έδρας απέναντι στη Σουόνσι. Εκτός οι μέσοι Λούκας (12 συμμ.) και Τσάρλι Άνταμ (28 συμμ./2 γκ./6 ασίστ).

Εντός: 5-9-4

Γκολ: 20-15

Τελευταία 5: 2-1-2

ΤΣΕΛΣΙ: Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκεται ο Ντι Ματέο και οι παίχτες του μετά την κατάκτηση του κυπέλλου. Το τελικό 2-1 έδωσε τον τέταρτο τίτλο για την Τσέλσι στα τελευταία έξι χρόνια, ενώ συνολικά έφτασε τους 7 (όσους και η Λίβερπουλ) και έγινε η 4η πολυνίκης του θεσμού. Σε μία χρονιά που φάνηκε ότι μπορεί να πάει χαμένη, ο ιταλοελβετός τεχνικός, αν και ανέλαβε ως λύση ανάγκης, έχει κατακτήσει ήδη ένα τρόπαιο, ενώ διεκδικεί και δεύτερο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 19 Μαΐου. Με το κύπελλο εξασφάλισε απευθείας είσοδο στους ομίλους το Γιουρόπα Λιγκ. Η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ από το πρωτάθλημα πλέον φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη, αφού έμεινε 5 βαθμούς πίσω από την 4η Τόττεναμ. Το σενάριο πάντως είναι ακόμα ανοιχτό, αν φυσικά η Τσέλσι κερ4δίσει στα δύο τελευταία (απόψε και το Σάββατο εντός με τη Μπλάκμπερν) και η Τόττεναμ δεν κερδίσει στο τελευταίο αγώνα της (ισοπαλία ή ήττα με τη Φούλαμ εντός έδρας). Σε αυτή την περίπτωση θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων και μετά η καλύτερη επίθεση. Μπορεί βέβαια να τα καταφέρει παίρνοντας τον τίτλο στο Αλιάνζ Αρένα. Αν δεν είχε το μυαλό της στον τελικό του κυπέλλου την προηγούμενη Τετάρτη, και δεν έχανε εντός από τη Νιουκάστλ με 0-2, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Εκτός οι αμυντικοί Κέιχιλ (10 συμμ./1 γκ.) και Νταβίντ Λουίζ (20 συμμ./2 γκ./1 ασίστ).

Εκτός: 6-7-5

Γκολ: 23-18

Τελευταία 5: 2-2-1

Πρόταση: Η Λίβερπουλ, παρά την απογοήτευσή της, θέλει να πάρει τη ρεβάνς για την απώλεια του τίτλου. Η Τσέλσι θέλει να κρατηθεί σε φόρμα ενόψει του τελικού και σίγουρα δε θα είναι αδιάφορη. Ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα το παιχνίδι. Θα πηγαίναμε με τον άσο αλλά τη φετινή Λίβερπουλ δεν είναι για να την παίρνεις στα σοβαρά, ειδικά στο πρωτάθλημα. Πιθανό και πάλι να σκοράρουν οι δύο ομάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου