Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ… ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ


Γήπεδο: Αρένα Νατιονάλα (Βουκουρέστι/Ρουμανία), χωρητικότητα: 55.600

Προϊστορία: 17-5-12

Α’ ΓΥΡΟΣ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 3-0

Β’ ΓΥΡΟΣ: ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΙΛΜΠΑΟ 2-1

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Στα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης, η Ατλέτικο πήρε την πρόκριση από το Βαλένθια, επικρατώντας και στις δύο αναμετρήσεις (4-2 εντός, 1-0 εκτός). Πριν δύο χρόνια είχε ξαναβρεθεί στον τελικό του Γιουρόπα, κατακτώντας το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της, νικώντας 2-1 τη Φούλαμ στην παράταση. Γενικά, δείχνει σε καλή κατάσταση, παραμένοντας αήττητη στους τελευταίους 7 σε όλες τις διοργανώσεις. Στο τελευταίο για το πρωτάθλημα, επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Μάλαγα και την πλησίασε στην 4η θέση στους 2 βαθμούς. Μπήκε δυνατά στο κόλπο για την τετράδα και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αρκεί βέβαια να κερδίσει στο τελευταίο εκτός τη Βιγιαρρεάλ και η Μάλαγα να μην κερδίσει τη Σπόρτινγκ Χιχόν εντός, η οποία θα καίγεται για τη νίκη. Κρατάει το απόλυτο στην έδρα της φέτος στην Ευρώπη με 9/9 νίκες. Από τα 18 φετινά παιχνίδια στο Γιουρόπα, δεν έχει σκοράρει μόνο σε 1 (30/11/11, 0-2 Ουντινέζε εκτός), το οποίο ήταν και η μοναδική της ήττα. Ο Φαλκάο, που πέρυσι κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ με την Πόρτο και βγήκε πρώτος σκόρερ τις διοργάνωσης, είναι ο πρώτος σκόρερ και φέτος, (10, μαζί με τον Χούντελααρ), και χρειάζεται ένα γκολ για να γίνει ο πρώτος παίχτης στο θεσμό που καταφέρνει να βγει πρώτος σκόρερ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Ο μέσος Τιάγκο (23 συμμ. Πριμέρα/8 συμμ. Γιουρόπα) είναι τιμωρημένος. Εκτός οι αμυντικοί Αντόνιο Λόπεζ (2 συμμ. Πριμέρα/4 Γιουρόπα) και Σίλβιο (9 συμμ. Πριμέρα/5 συμμ. Γιουρόπα).

Γιουρόπα Λιγκ (Συνολικά): 16-1-1, 9-0-0 (εντός), 7-1-1 (εκτός).

Γκολ (σύνολο): 40-11, 23-6 (εντός), 17-5 (εκτός)

Φόρμα στα τελευταία 5: 3-2-0

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Αν και ηττήθηκε στον πρώτο ημιτελικό με 1-2 από τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα, πήρε την πρόκριση για τον τελικό επικρατώντας με 3-1 στο Σαν Μαμές. Ιστορική η πρόκριση για τη Μπιλμπάο, αν και highlight της φετινής της πορείας αποτελούν οι σπουδαίες προκρίσεις επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «16» (3-2 εκτός, 2-1 εντός) και της Σάλκε στα προημιτελικά (4-2 εκτός, 2-2 εντός). Ομάδα με μεγάλο ταλέντο, κατάφερε να κερδίσει πολλούς φίλους με το επιθετικό της στυλ παιχνιδιού και έφτασε δίκαια για 2η φορά στην ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στην πρώτη, στο διπλό τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την περίοδο 1976/77, έχασε το τρόπαιο λόγω διαφοράς γκολ, αφού κέρδισε 2-1 τη Γιουβέντους εντός, αλλά έχασε 1-0 στο Τορίνο. Στα τρία τελευταία παιχνίδια της για την Πριμέρα δε δείχνει σε καλή κατάσταση, μετρώντας δύο ήττες και μία ισοπαλία, χωρίς να σκοράρει σε κανένα από αυτά.Ο τεχνικός της ομάδας, Μαρσέλο Μπιέλσα, με το εκκεντρικό «πέρα-δώθε» μπροστά από το πάγκο κατά τη διάρκεια των αγώνων, ακούγεται ως υποψήφιος αντικαταστάτης του Γκουαρντιόλα.Στο πιο πρόσφατο, παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία με 0-0 στη Χετάφε, αποχαιρετώντας ουσιαστικά το στόχο για είσοδο στην εξάδα. Μικρό το κακό βέβαια, αφού με τη συμμετοχή της στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι, και τη Μπαρτσελόνα σίγουρα στο Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου, έχει εξασφαλίσει τη απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα. Τα 11 από τα 15 στην Ευρώπη έχουν έρθει γκολ-γκολ, ενώ η Μπιλμπάο σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια της, εκτός από το πρώτο (18/08/11, 0-0 Τραμπζονσπόρ εντός).

Γιουρόπα Λιγκ (Συνολικά): 9-3-3, 5-3-0 (εντός), 4-0-3 (εκτός)

Γκολ (Συνολικά): 28-21, 14-8 (εντός), 14-13 (εκτός)

Φόρμα στα τελευταία 5: 2-1-2

Πρόταση: Οι δύο ομάδες μας έχουν αποδείξει ότι μπορούν να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα πολύ εύκολα και απέναντι σε κάθε άμυνα. Αυτό ελπίζουμε να συμβεί και απόψε, με το γκολ-γκολ να πληρώνει 1.72. Για το τελικό αποτέλεσμα δε μας πειράζει. Απλά θα απολαύουμε τον τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου