Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Πανέτοιμος για την πρεμιέρα ο ΠΑΟΚ


Ετοιμοπόλεμος υποδέχεται στην πρεμιέρα των play-off την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ. Ο Λάζλο Μπόλονι είδε τη Δευτέρα όλους του τους παίκτες να προπονούνται κανονικά, ακόμη και τους επί μακρόν απόντες Λάζαρ και Κρέσιτς, ενώ πονοκεφαλιάζει ευχάριστα για τη μία θέση πίσω από τον Αθανασιάδη, την οποία διεκδικούν ο Φωτάκης και ο Ίβιτς.
Μιλώντας στη συνδρομητική τηλεόφαση, ο Ρουμάνος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του «να παίξουν με το πνεύμα της θύρας 4», ωστόσο κατέβασε τους τόνους, λέγοντας πως ο αγώνας της πρεμιέρας «είναι τόσο σημαντικός όσο και όλοι οι άλλοι αγώνες». Όσον αφορά τον ειδοποιό παράγοντας που θα αλλάξει τις βαθμολογικές ισορροπίες όσον αφορά το +4 με το οποίο ξεκινά ο Παναθηναϊκός τα play-off, ο Μπόλονι καθοριστικός παράγοντας δεν είναι μόνο ένας, αλλά «το πιο σημαντικό στοιχείο θα είναι η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών».
Όσον αφορά στα της ΑΕΚ, ο Νίκος Κωστένογλου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Μανωλά, ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από το πρόβλημά του στους κοιλιακούς, αλλά και τον Βίκτορα Κλωναρίδη που υπέστη ελαφριά θλάση και προφυλάσσεται εν όψει του ματς της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό. Επίσης εκτός αποστολής τέθηκε και ο Εϊντούρ Γκούντγιονσεν, ο οποίος πατάει μεν καλά στο εγχειρισμένο του πόδι, αλλά παραπονιέται για ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο. Επίσης εκτός αποστολής είναι και ο Χοσέ Κάρλος.
Όπως φάνηκε από την προπόνηση της Τρίτης, τη θέση του Μανωλά στο κέντρο της άμυνας θα πάρει ο Μπουγαΐδης και εκείνη του Κλωναρίδη ο Σιαλμάς. Η αποστολή της Ένωσης για την Τούμπα αποτελείται από τους: Κωνσταντόπουλο, Αραμπατζή, Καφέ, Κοντοέ, Χέλγκασον, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Σιαλμά, Τσίτα, Ρίκκα, Μάκο, Καράμπελα, Αργυρίου, Λαγό, Βάργκας, Γεωργέα, Λυμπερόπουλο, Μπουγαΐδη, Εγγλέζου και Φούντα.
ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν συναντηθεί φέτος τρεις φορές, με τους αριθμούς να δείχνουν συντριπτικά υπέρ των Θεσσαλονικέων. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά νίκησε και τις τρεις φορές εκείνον του Νότου, 3-0 στην Τούμπα και 2-0 στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα και 2-0 στην Τούμπα για το Κύπελλο. Επιπλέον, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν παίξει για τα play-off στη Τούμπα τρεις φορές, με τους «ασπρόμαυρους» να επικρατούν δύο φορές και την ΑΕΚ μία.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2008, οπότε και καθιερώθηκαν οι αγώνες κατάταξης στη Super League, η ΑΕΚ δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην πρεμιέρα και μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία, η οποία, μάλιστα, ήταν το 2010 με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (0-0). Η επισήμανση που μπαίνει εδώ είναι ότι πρόκειται για την πρώτη πρεμιέρα της ΑΕΚ στα play-off που γίνεται εκτός έδρας. Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, οι τρεις του πρεμιέρες στα play-off (το 2008 δεν συμμετείχε) περιλαμβάνουν μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα.
antena online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου