Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ελλάς το Μεγαλείο σου!

Μεγάλη μέρα για τους οπαδούς της ΑΕΚ η χθεσινή που γιόρτασαν με χαρές και πανηγύρια την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος 2010-2011.

Η παραπάνω πρόταση θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός άρθρου, αν ο τελικός γινόταν οπουδήποτε αλλού εκτός Ελλάδας.

Πριν καν ξεκινήσει ο τελικός, οπαδοί της ΑΕΚ πετούσαν φωτοβολίδες στους αντίστοιχους του Ατρόμητου και τα έσπαγαν. Φυσικά δε σεβάστηκαν τίποτα (ποιος Εθνικός Ύμνος;;;). Πού να έπαιζαν και με κανένα Βάζελο ή Γαύρο; Ίσως βέβαια να ήταν και ένα μήνυμα προς τον κο Κάκο για το τι θα επακολουθούσε αν δεν κέρδιζε η ΑΕΚ.

Ως πότε θα γίνονται αυτά; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Μέχρι οι ποινές για τις ομάδες να γίνουν αυστηρότερες και να αρχίσουν να εφαρμόζονται επιτέλους. Πριν από την ΑΕΚ (που ακόμα δεν ξέρουμε την ποινή...) ήταν οι ποινές Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο μεταξύ τους παιχνίδι. Ποιες ποινές;; Υπήρξαν ποινές;; Πολύ αυστηρή η ποινή για τον ΠΑΟΚ του οποίου οι οπαδοί κόντεψαν να κάψουν άνθρωπο.... να μην κάνουμε μία έφεση;; Οι αρειανοί τα σπάνε και τα καίνε εκτός γήπέδου και τιμωρούνται με την εξωφρενική ποινή..... της μίας αγωνιστικής!!! Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για τον Ηρακλή με κροτίδες, λοστούς και φωτιές. Ποινή; Έλα ντε!!! Ακόμα και της Κέρκυρας ξεσπάθωσαν και έδειραν τους.... δημοσιογράφους στο ματς με τον Άρη στην Κέρκυρα. Και φυσικά σταματημό δεν έχουν τα επεισόδια εντός και εκτός γηπέδων.

Απορία: αν εφαρμόζονταν ποινές αφαίρεσης βαθμών (για όλους όμως.....) ή ίσως και υποβιβασμού, θα γινόντουσαν τόσα επεισόδια; Αν δεν υπήρχαν οι εφέσεις;; Ίσως και να γινόντουσαν. Ίσως και όχι. Όλοι καταδικάζουν τα επεισόδια αλλά δεν κάνουν τίποτα απολύτως. Και φυσικά πολλοί θα πουν το γνωστό τσιτάτο: "στην Ελλάδα ζεις μωρέ. Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει." Όντως. Τίποτα δε θα γίνει αν δεν αλλάξουμε μυαλά.

Αλλά επειδή μάλλον ψάχνω μία ουτοπία.... Ντου ρε!!!! Σπάστε τα όλα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου