Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΣΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟ 4-4-2

Τα πλάνα του Σάντος για τη Βοσνία

Ο Φερνάντο Σάντος θα διατηρήσει το 4-4-2, που εμπιστεύεται από την αρχή της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος από την στιγμή που ξεκίνησε η προετοιμασία για το παιχνίδι κόντρα στους Βόσνιους σκεφτόταν να επαναφέρει το 4-3-3.
Στις κατ’ ιδίαν επαφές με τους παίκτες της «γαλανόλευκης» επεσήμανε ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό και να μην επιτρέψουν στην Βοσνία να κάνει το παιχνίδι της. Παράλληλα τους τόνισε ότι με καλή κυκλοφορία της μπάλας και υπομονή στο παιχνίδι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ούτως ώστε να γίνει απειλητική η Εθνική στα κενά που θα προκύψουν στην αντίπαλη άμυνα.
Η ιδιομορφία που θα παρουσιάσει το σύστημα έγκειται στις θέσεις που θα έχουν οι ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής. Να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Την εστία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης, οι δύο στόπερ θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που επιστρέφει για πρώτη στο σχήμα μετά τον τραυματισμό του στο Euro 2012.
Στο δεξί άκρο της άμυνας θα βρίσκεται ο Βασίλης Τοροσίδης και στην αριστερή πτέρυγα ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο αμυντικός της Ρόμα έχει πάρει οδηγίες να ανεβαίνει συχνά την πλευρά του, προκειμένου να βοηθάει στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ παράλληλα ο παίκτης της Μονακό θα κρατάει τη θέση του, για να δίνει βοήθειες στους δύο κεντρικούς αμυντικούς.

Καθαρό αμυντικό χαφ θα είναι ο Αλέξανδρος Τζιόλης και ο Γιώργος Καραγκούνης θα βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μπροστά του στον άξονα. Ο αρχηγός της Εθνικής θα αναλάβει να πιέζει τον μεσοαμυντικό παίκτη που θα παίρνει πρώτος τη μπάλα για να κάνει το παιχνίδι για την Βοσνία από πίσω. Αριστερά στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστεί ο Χοσέ Χολέμπας, που θα έχει εντολές να πλαγιοκοπεί. Στα δεξιά, όχι όμως πάνω στη γραμμή, αλλά περισσότερο σαν εσωτερικός χαφ θα παίξει ο Κώστας Κατσουράνης.

Το επιθετικό δίδυμο θα απαρτίζεται από τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Γιώργο Σαμαρά. Μάλιστα ο φορ της Σέλτικ, που δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, υπολογίζεται περισσότερο από κάθε άλλο Έλληνα παίκτη, από τον Βόσνιο προπονητή Σάφετ Σούσιτς, αλλά και γενικότερα από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου