Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Αρχίσαν οι χοροί!!!

Εν μέσω ζέστης έχουμε το μεγάλο ΜΠΑΜ των συλλήψεων παραγόντων, προπονητών, πρώην ποδοσφαιριστών, επιχειρηματιών, μανατζαρέων, μπουκ και ποιός άλλος ξέρει...η λίστα κάθε μέρα μεγαλώνει. Καταζητούνται 85 άτομα. Έχουν συλληφθεί 10 και 5 αναζητούνται. Μιλάμε για μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Δέκα άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής. Αυτοί είναι:

Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος Καβάλας), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος Ηλιούπολης), Νίκος Χάλκος (πρώην πρόεδρος Ηλιούπολης), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Θανάσης Ντότσης (μάνατζερ ομάδας), Ανδρέας Δημόπουλος (μπουκ), Βασίλης Καρακούλιας (μπουκ) και Νίκος Ζαμάνης (επιχειρηματίας).

Επιπλέον πέντε άτομα αναζητούνται από χθες το βράδυ από τις ελληνικές αρχές και είναι οι εξής:

Μάκης Ψωμιάδης (ισχυρός άνδρας Καβάλας), Γιάννης Παπακώστας (προπονητής), Μιχάλης Νικολόπουλος του Παναγιώτη (μπουκ και κάτοικος Θεσσαλονίκης), Γιάννης Παπαδόπουλος του Στυλιανού (υπάλληλος ΕΠΟ και κάτοικος Βύρωνα) και Βασίλης Γεωρτσιάκος του Στυλιανού (μπουκ και κάτοικος Βύρωνα).

Σχετικά με τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος μέχρι πρότινως θεωρούταν το νέο αφεντικό της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδας...για να δούμε!!!

Οι 10 πρώτοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου, κάτι που ισχύει και δεν παρέρχεται για τους 5 νέους που αναζητούνται διότι θεωρείται πως υπάρχει διαρκές έγκλημα!!!

Η προσπάθεια εξυγίανσης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και της προσπάθειας που ξεκίνησε η UEFA από το 2008 σε συνεργασία με όλες τις στοιχηματικές εταιρίες φαίνεται να αποδίδει. Είναι ακόμα νωρίς βέβαια για συμπεράσματα. Απλώς κάτι δείχνει να κινείται επιτέλους. Το δυσάρεστο είναι ότι για μία ακόμα φορά η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες (αν όχι στη πρώτη) θέσεις σχετικά με τον αριθμό διεφθαρμένων αγώνων. Αυτός είναι και ένας λόγος για εμένα προσωπικά που έχω αποκλείσει εδώ και καιρό κατά 90% τα πονταρίσματά μου στα ελληνικά παιχνίδια.

Για τους 15 στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, αυτή αφορά συνολικά δέκα αδικήματα (κάποια κατά περίπτωση), εκ των οποίων τρία πλημμελήματα και τα υπόλοιπα κακουργήματα: συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και ζημία άνω των 15.000 ευρώ, εκβίαση για απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ’ επανάληψη και κατά συνήθεια, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ΄’ εξακολούθηση, παράνομο στοιχηματισμό, συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό, ηθική αυτουργία σε παράνομο στοιχηματισμό και σε συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό και παράνομη οπλοκατοχή.

Ο μισός ποινικός κώδικας δηλαδή...η συνέχεια των επεισοδίων πολύ σύντομα στους δέκτες σας...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου