Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2010-2011 by Viologos


Τι σεζόν! Τα συναισθήματα ανάμεικτα από λύπη, χαρά, ενθουσιασμό και αγανάκτηση.

Η χρονιά ξεκίνησε με την ομάδα ορφανή από τον άνθρωπο που την έχτισε, τον δάσκαλο Φερνάντο. Ο Μπερέτα έρχεται. Στα φιλικά η ομάδα παραπαίει, και μετά από ένα επεισόδιο με τον Παυλάρα, ο Ιταλός απολύεται. Αν ήταν καλός προπονητής ή όχι δεν θα το μάθουμε ποτέ...

Έλευση Δερμιτζάκη. Νέος προπονητής και πάνω απ' όλα παοκτσής. Τα ευρωπαικά ξεκινάνε. Η ομάδα πάει στο Άμστερντάμ και εκεί που είμαστε για 4-0, ο Ίβιτς βγαλμένος από τα πλέυοφ βάζει ΓΚΟΟΟΛ..1-1 και η ρεβάνς στην Τούμπα. Όλοι παρακαλάμε να γεννήσει η κυρία Σουάρεζ αλλά δεν μας κάνει την χάρη. Στην Τούμπα ο κοντοπίθαρός μας μάς βάζει μπροστά στο σκορ αλλά στο δεύτερο ημίχρονο το 1-0 γίνεται 1-3 σε 10 λεπτά. Μαχόμαστε, 2-3 στο καπάκι, χάνουμε πέναλτυ και το σκορ πάει στο 3-3 στις καθυστερήσεις. Έχουμε πονοκέφαλο για μια βδομάδα και όλοι σκεφτόμαστε τι θα γινόταν αν ισοφαρίζαμε στο 78..

Η μοίρα όμως επιφύλλασε ένα ωραίο παιχνίδι στην ομάδα μας. Επόμενος αντίπαλος η <<συμπολίτισσα>> Φενέρ. 1-0 στην Τούμπα με γκολάρα του Βιειρίνια. Στην Πόλη 1-1 με το Αλάνι να σηκώνει το λάβαρο. Σίγουρα μια μεγάλη στιγμή για τον σύλλογο, παρόμοια της Άρσεναλ. Από τα γκολ που πανηγυρίστηκαν περισσότερο από τον κόσμο μας.

Το πρωτάθλημα ξεκινά λοιπόν με τον Βρύζα και τον Σορλέν να αποχωρούν και την ομάδα να παραπαίει. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, ο Δέρμι φεύγει. Αναλαμβανει ο Χάβος, πλακώνεται με τον Γκαρσία και παίζει πρώτο ματς στην Βιγιαρεάλ, όπου ηττάται με 1-0. Ακολουθεί ένα σερί 6 νικών. Ανάμεσα σε αυτές το κίτρινο υποβρύχιο βυθίζεται στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ παίζει την πρόκριση στους 32 της Ευρώπης στο αφιλόξενο Ζάγκρεμπ. Ο Σάλπι μπουκώνει τον πολυλογά και υπερόπτη Χαλίλχοτζιτς και είμαστε στους 32.

2011 και το ενδιαφέρον μας στρέφεται στο κύπελλο. Στον προημιτελικό με τον ΟΣΦΠ, 1-1 στο λιμάνι και 1-0 στην Τούμπα που ήταν άδεια από κόσμο λόγω τιμωρίας , αλλά γεμάτη από 2500 αστυνομικούς. Το σύνθημα για το Ελικόπτερο θα είναι από τα καλύτερα της χρονιάς.

Ο Φεβρουάριος δεν πήγε καλά στο πρωτάθλημα ενώ στην Ευρώπη η ομάδα χάνει 0-1 από την ΤΣΣΚΑ στο γηπεδό μας αλλά στη ρεβάνς χορεύει στον πάγο. 0-1 ο Μούσλι, τεράστια χαμένη ευκαιρία του Σάλπι, 1-1 με ένα τραγικό τρόπο και άδοξος απόκλεισμος. Γιατί Θέε μου θα αναρωτηθούμε; Τελικά η Πόρτο δεν θα μας βρει στο δρόμο της προς την κούπα.

Η συνέχεια στην Ελλάδα ήταν δύσκολη. Αποκλεισμός στο κύπελλο με εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ. Ο κόσμος μπαίνει μέσα. Σαφώς η χειρότερη στιγμή της χρονιάς. Και τότε ο Ζαγοράκης δηλώνει παρών ενάντια στα σενάρια που τον ήθελαν να παραιτείται. Η ομάδα συνεχίζει και μπαίνει στα πλευοφ.

Στα πλευόφ κάνουμε 4 νίκες αλλά δεν φτάνουν. Μένουμε τρίτοι 1 βαθμό πίσω από τον ΠΑΟ και πληρώνουμε την αγωνιστική συμπεριφορά μας στο ΟΑΚΑ (δύο φορές) και την συμμαχία ΑΕΚ - ΠΑΟ.

Θεωρώ τη χρονιά που πέρασε ούτε πετυχημένη ούτε αποτυχημένη. Παραμείναμε ψηλά στην κατάταξη όπως πέρσι, ενώ προχωρήσαμε στην Ευρώπη κα φτάσαμε μια ανάσα από τον τελικό του κυπέλλου. MVP: Κοντρέρας (εγκέφαλος στην άμυνα και σκόρερ), Γκαρσία (η προσωποποίηση του πάθους) και Βιειρίνια (ότι καλύτερο στην Ελλάδα από άποψη τεχνικής και ουσίας). Αποκάλυψη ο Κλάους και ελπίδα για το μέλλον ο Τσουκαλάς. Γκεστ σταρ ο Μουσλίμοβιτς που μπορεί να μην βάζει πολλά γκολ αλλά αυτά που βάζει και αυτά που χάνει μένουν αξέχαστα.Ο δε Χάβος βοήθησε αν τον κρίνουμε με βάση την εμπειρία του αλλά και τα χρήματα που παίρνει, χωρίς βέβαια να αποφεύγει τα λάθη που στοίχησαν αρκετές φορές

Η επόμενη μέρα βρίσκει την ομάδα του Σάντος να διαλύεται σιγά σιγά κυρίως λόγω προχωρημένης ηλικίας των παικτών, ο Ζαγοράκης είναι ο μόνος με ποδοσφαιρική άποψη στην διοίκηση. Για μένα όλα θα κριθούν από τον προπονητή. Προτιμώ μια πώληση ποδοσφαιριστή και την έλευση ενός καθηγητή-προπονητή παρά την διατήρηση του ρόστερ ως έχει. Σίγουρα χρειάζεται ένα 10άρι και ένα σέντερ φορ με μια πρώτη ανάγνωση. Από εκεί και πέρα όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται. Οπότε πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο χρήμα θα μπει στα ταμεία από πώληση παίκτη κατά προτίμηση στο εξωτερικό.

Υ.Γ.1. Αλάνι σε ευχαριστούμε, έισαι ένας από εμάς. Once PAOK, Always PAOK..

Υ.Γ.2. Επισυνάπτω βίντεο με όλη την Ευρωπαική πορεία.

http://www.youtube.com/watch?v=4hOOX4MSTpg

3 σχόλια: